За тиждень бізнес отримав кредити на суму понад 2,7 млрд грн

У межах державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» з 11 по 17 квітня видано 735 пільгових кредитів на загальну суму 2,77 млрд грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Зазначається, що з усього зі старту програми підприємці станом на 18 квітня отримали від банків 36 948 кредитів на загальну суму 96,3 млрд грн. Тоді як лише за минулий тиждень у межах програми кредитування видано 735 пільгових кредитів на загальну суму 2,77 млрд грн.

«В умовах дії воєнного стану одним із пріоритетів Мінфіну залишається державна підтримка розвитку підприємництва, що здійснюється, у тому числі завдяки ініційованій Президентом України Володимиром Зеленським програмі «Доступні кредити 5-7-9%», — йдеться в повідомленні.

Додається, що напередодні у березні, уряд вніс низку змін до держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%». Змінами передбачено суттєві спрощення для кредитування, зокрема, можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних з гарантією від Уряду України на рівні 80%.

Нагадаємо, аграрії залучили понад 1 млрд грн кредитів через «Укргазбанк‎»‎ для проведення посівної.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus