Туреччина дізналась перелік російських кораблів, які крадуть українське зерно

Україна передала Туреччині список кораблів, якими росія намагається вивозити крадене зерно з тимчасово окупованих територій.

Про це повідомляє «‎Укрінформ».‎

Зазначається, що інформацію було передано раднику президента Туреччини під час зустрічі з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим.

«Одне з обговорюваних питань було пов’язане з тим, що за даними української розвідки, росія крадену на окупованих територіях пшеницю та інші товари, провозить в т.ч. через порти Туреччини. Хоча чотири роки тому було прийняте рішення, що ніякі кораблі, що відвідують порти на окупованих територіях, в першу чергу маються на увазі порти в Криму, не можуть прийнятися та обслуговуватися в портах Туреччини», — розповів Мустафа Джемілєв.

Читайте також: Коридор для зерна з українських портів, або Чергова пастка росіян‎

Мустафа Джемілєв повідомив, що Туреччині було передано список кораблів, які вантажились краденою українською зерновою, а потім, через порти Туреччини намагались переправлятись до Сирії та Єгипту.

«Ми домовились, що вони візьмуть це під контроль, — резюмував лідер кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що Україна має два шляхи для розблокування портів — військові конвої або протикорабельна зброя.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus