Прогноз виробництва зерна у 2022/23 МР знижено на 13 млн т

Міжнародна рада по зерну(International Grains Council — IGC) прогнозує зниження загального обсягу виробництва зерна на 13 млн т у 2022/23 МР.

Про це пише pig333.com з посиланням на дані IGC. 

Повідомляється, що з врахуванням військового конфлікту у Чорноморському регіоні, Міжнародна рада по зерну скоригувала свої прогнози на наступний сезон. 

«Попри збільшення перехідних запасів світова пропозиція зерна, згідно з прогнозами, дещо скоротиться на тлі падіння виробництва, яке у річному обчисленні знизиться майже на 1% і становитиме 2,2 млрд т. Хоча зростання споживання буде повільнішим за середній показник, запаси на кінець сезону різко скоротяться», — йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що 2022/23 МР прогнозується зниження загального обсягу виробництва зернових на 13 млн т. Відтак, передбачається зменшення виробництва наступним чином: 

  • виробництво кукурудзи скоротиться — на 13 млн т;
  • сорго — на 2 млн т;
  • пшениці — 1 млн т.

«При цьому виробництво ячменю, за прогнозами, збільшиться на 2 млн т та овес — 2 млн т», — акцентують експерти IGC. 

Додається, що попри прогнози повільнішого споживання кормів та продуктів харчування через потенційно високі ціни — очікується, що світове споживання досягне нового піку. Відтак, за прогнозами, світові запаси на кінець 2022/23 МР становитимуть 581 млн т, що на 26 млн т менше у порівнянні з минулим роком. Ці розрахунки проводяться, в основному, внаслідок скорочення запасів кукурудзи та пшениці.

Повідомляється, що світовий експорт скорочується другий рік поспіль, на 2% та становитиме до 407 млн т.

Нагадаємо, у квітневому звіті USDA експерти збільшили оцінку врожаю пшениці у світі, а експорту — знизили на 3 млн т. У свою чергу прогноз експорту кукурудзи у квітні аналітики USDA — зменшили. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus