Державні закупівлі зерна не мають перспектив, потрібно експортувати — Буюклі

В нинішніх умовах вітчизняні виробники не вбачають великої перспективи в державних закупівлях. Рішення — у співпраці з іноземними контрагентами.

Таку думку висловив виконавчий директор «Першого українського сільськогосподарського кооперативу» Олександр Буюклі під час виступу на TREND&HEDGE CLUB.

За його словами, в державних закупівлях немає великої перспективи для українських сільгоспвиробників. Тим паче в умовах військової агресії з боку російської федерації.

«Все ж таки піднімається питання про те, що Євросоюз, ймовірно, відкриє для нас коридор для експорту і збільшить квоти. Але це, на жаль, не розв'яже питання логістики», — коментує експерт.

За словами Олександра Буюклі, Україні не треба йти в бік розширення площ під зберігання врожаю, а максимально налагоджувати співпрацю з іноземними контрагентами.

«Нам потрібні покупці із зовнішніх ринків, щоб вивезти максимальну кількість продукції, яку ми зможемо виростити в таких непростих умовах», — підсумував він.

Нагадаємо, Великобританія скасує мита на агропродукцію з України. Ці торговельні заходи запровадять у рамках економічної підтримки України. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus