Найближчими тижнями на заправках буде спостерігатися дефіцит пального — думка

Найближчими тижнями на заправках буде спостерігатися дефіцит пального, а на те пальне, що лишилось у продажі будуть введені обмеження.

Про це заявив директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн, пише «‎Сьогодні». ‎ 

За словами експерта, найближчим часом українцям варто забути про бензин марки А-92. А все через те, що в Європі він не продається, а в Україні він вироблявся лише на Кременчуцькому НПЗ, який виведений з ладу ракетним ударом з боку росії. 

«Наразі запаси цього пального закінчуються і взяти його нема де‎», — говорить експерт.‎ 

Сергій Куюн акцентує, що найближчими тижнями на заправках буде спостерігатися дефіцит пального, особливо бензину, а на те пальне, що лишилось у продажі будуть введені обмеження на заправку в 10-20 літрів за один раз. 

При цьому, за словами експерта, багато мереж взагалі перестануть обслуговувати роздрібних клієнтів, а корпоративним клієнтам продаватимуть пальне за безготівковий розрахунок, але і тут вводитимуться обмеження. 

«‎Наприклад, у вантажівку литимуть не більше 100 літрів дизеля, а в легковик — не більше 20 літрів за раз»‎, — розповідає керівник «Консалтингової групи А-95». 

Експерт додає, що частина мереж може просто почати ігнорувати урядові обмеження та продавати пальне дорожче. 

Нагадаємо, що Мінекономіки встановило граничну ціну дизельного пального.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus