Дефіцит пального на АЗС впродовж 7 днів буде ліквідований — Мінекономіки

Уряд з початку війни співпрацює з операторами ринку для забезпечення населення та підприємств пальним. Протягом наступного тижня проблему нестачі нафтопродуктів буде вирішено. 

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Міністр економіки України Юлія Свириденко відмітила, що впродовж наступних 7 днів дефіцит буде ліквідований, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи і зараз розв'язується питання, як завезти їх на територію України найшвидшим чином.

За її словами, тимчасовий відчутний дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України спричинений тим, що протягом останніх 3 тижнів ворог завдавав нищівних ударів по паливній інфраструктурі України. 

«‎Завдяки крокам уряду ситуація з нафтопродуктами на АЗС покращиться впродовж наступного тижня. Водночас постачання пального з Західної Європи призведе до незначного подорожчання пального, що пов'язано насамперед з вищою ціною логістики через складні маршрути і використання кількох видів транспорту», — зауважила Юлія Свириденко. 

Нагадаємо, раніше експерт спрогнозував, що в найближчі тижні українці відчують дефіцит пального на АЗС, а на те пальне, що лишилось у продажі будуть введені обмеження.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus