Україна планує створити додаткові залізничні термінали на західних кордонах

Міністерство інфраструктури України планує створити у найближчий рік на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією додаткові залізничні термінали.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на засіданні Комітету Європарламенту з транспорту та туризму (TRAN), передає «‎ЦТС».‎ 

Очікується, що це дозволить збільшити перевезення вантажів залізницею щонайменше на 50% від довоєнних показників.

«Очікуємо, що у співпраці з європейськими партнерами збільшимо перевезення вантажів залізницею хоча б на 50% від довоєнного рівня. Це особливо важливо з огляду на залежність світових ринків від українського агроекспорту‎»‎, — сказав міністр. 

Як зазначив Кубраков, основний обсяг експорту продукції з високою доданою вартістю взяли на себе автомобільні пункти пропуску.

Читайте також: «Українська рана» на ринку пшениці. Хто замінить нас на ринках Близького Сходу та Африки?»‎ 

Відзначається, що двосторонні та транзитні дозволи для українських перевізників скасували вже 12 країн ЄС: Болгарія, Угорщина, Італія, Данія, Латвія, Естонія, Литва, Словаччина, Австрія, Греція, Німеччина. Крім цього, Польща, Молдова, Чехія, Словенія, Нідерланди погодили бездозвільний проїзд для гуманітарних вантажів.

Міністр інфраструктури також повідомив, що в умовах блокади морських портів у Чорному та Азовському морях вже створено Дунайський морський кластер, що включає розташовані в Дунайському регіоні порти. 

«‎Його потужності частково компенсують заблоковані чорноморські порти»‎, — наголосив Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що 6 травня на постійній основі запрацював потяг, який буде доставляти українську кукурудзу до Австрії.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus