Зерновий термінал Posco частково відновлює роботу в Україні

Зерновий термінал корейської компанії Posco International у Миколаївському морському порту
Зерновий термінал корейської компанії Posco International у Миколаївському морському порту
Джерело фото: Latifundist.com

Posco International після багатомісячного припинення частково відновлює роботу свого терміналу в Україні.

Про це повідомляє The Korea Herald.

Зазначається, що цього тижня його термінал у Миколаєві експортував близько 2 тис. т пшениці, де зберігається близько 115 тис. т пшениці та кукурудзи. 

«‎Транспортування зерна здійснювалося автомобільним транспортом, оскільки чорноморські порти заблоковані»‎, — пише видання. 

Також у компанії заявили, що планують продовжувати зберігати зерно нового врожаю в Україні, щоб мінімізувати негативний вплив на індустрію, адже липень і серпень є визначальними місяцями для урожаю в Україні. 

Читайте також: «‎Портові справи у травні — робота портів та зусилля по деблокаді»‎. 

Додається, що Posco International планує зміцнити свій ланцюжок створення вартості, об’єднавши сільське господарство, зберігання, переробку та транспортування для збільшення своєї присутності на світовому ринку зерна.

Нагадаємо, що зерновий термінал «УкрТрансАгро», який працював в Маріупольському морському порту, повністю зруйнували російські війська. Силоси зазнали пошкоджень, зруйнована пультова, основні потужності терміналу.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus