В Україні збільшився мінімальний рівень цін на NPK добрива — Рубан

За останній тиждень в Україні ціни на мінеральні добрива суттєво не змінились. Відмічались незначні корективи мінімального рівня цін на добрива NPK 16:16:16 та NPK 10:26:26 в сторону здорожчання.  

Таку думку висловив директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в щотижневому огляді ринку добрив для Latifundist.com.

За словами експерта, амофос продовжує утримувати передові цінові позиції. Так, зараз його можна придбати за ціною в діапазоні від 37 до 44 тис. грн за т. Своєю чергою діамоній фосфат пропонують від 36 до 40 тис. грн за т. 

Карбамід, за словами директора UMF, пропонують в діапазоні від 32 до 34,5 тис. грн за т.

За словами експерта, КАСи можна знайти за аналогічною ціною, як і тижнем раніше — 24-27 тис. грн за т. 

Експерт зауважив, що діапазон цін на аміачну селітру. склав від 26 тис. грн до 28 тис. грн. за тонну.

Переглянути детальніший список можна нижче.

Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 16 травня

Сергій Рубан наголосив, що ціни на рідкий аміак будуть відсутні. Причина — під час війни речовина становить підвищену небезпеку. 

Нагадаємо, що в Україні ціни на мінеральні добрива мають тенденцію до зростання в міру скорочення доступної продукції й асортиментного ряду.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus