Експерти розповіли, як «повернути в стрій» рослини після травневих приморозків

Дуже часто на заваді майбутньої врожайності, росту і розвитку культур стають непередбачувані та неконтрольовані людиною фактори, ключовий серед яких — погодний: він здатен уповільнити розвиток культурних рослин через стрес і негативно вплинути на майбутню врожайність. В такому випадку головним завданням аграрія є допомогти рослинам подолати наслідки стресової ситуації і якомога швидше «повернутися в стрій». 

Про це розповідають спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

За словами експертів, повноцінний ріст і розвиток культурних рослин напряму залежать від особливостей гідротермічних умов конкретного агросезону. Не є винятком і поточний рік.

«‎Затяжна прохолодна весна, різкі перепади денних і нічних температур у травні, а також приморозки спричинили значний стрес для всіх без винятку культур. Наслідком цього стали затримка рослин у рості та погіршення їх стану в загальному. Тому щоб виправити цю ситуацію та запобігти потенційним втратам майбутньої врожайності, аграріям України наразі необхідно застосувати комплекс стимуляторів росту рослин»‎  — відзначає керівник напрямку мікродобрив компанії UKRAVIT SCIENCE PARK Сергій Адаменко

Читайте також: «Виробництво пшениці 2022: де і скільки пшениці зберуть у світі?»

Він додає, що такий крок дозволить зміцнити культури, допомогти їм подолати наслідки температурного та інших видів стресу, підвищити їх опірність стрес-факторам і забезпечити подальший повноцінний розвиток.

Задля досягнення цих цілей Сергій Адаменко рекомендує обрати комплексний препарат зі стимулюючими властивостями Авангард Стимул (гумат калію в перерахунку на гумінові кислоти — не менше 40 г/л, бурштинова кислота — 3 г/л, мікроелементи, інші біологічно активні елементи (гібереліни, ауксини, цитокініни). 

«Застосування препарату Авангард Стимул допоможе культурам швидко відновитися після стресових ситуацій, нівелювати їх наслідки, прискорить загальний ріст і розвиток рослин, зробить їх стійкішими до температурних та іншого роду стресів і дозволить максимально розкрити потенціал високої врожайності»‎, — відзначають експерти ‎UKRAVIT SCIENCE PARK.  

Нагадаємо, раніше експерт назвав головні поради по підвищенню ефективності гербіцидних обробок.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus