Китай знайшов альтернативу кукурудзі з України

Китайська митниця уклала угоду про дозвіл імпорту кукурудзи з Бразилії, створивши тим самим альтернативу зерновій із США для заміни втрачених поставок з України. Очікується, що подібні угоди щодо імпорту соєвого протеїну та соєвого шроту з Бразилії будуть укладені під час переговорів наступного місяця.

Про це повідомило міністерство торгівлі КНР.

Як зазначається, на даний час майже весь імпорт кукурудзи в Китай надходить зі США та України. Але вторгнення росії в Україну зірвало поставки зернової та порушило глобальну торгівлю, а імпортери та харчові компанії намагаються знайти інших постачальників кукурудзи. Тому досягти диверсифікації імпорту кукурудзи було стратегічним рішенням.

Водночас бразильський експорт кукурудзи до Китаю вимагає угоди про генетично модифіковане зерно. Про це заявила місцева асоціація виробників кукурудзи Абрамільо, оскільки більшість виробництва кукурудзи в Бразилії є трансгенними.

За словами Глаубера Сільвейри, виконавчого директора Абрамільйо, китайці прагнуть підписати угоду про «еквівалентність біотехнологій» для трансгенної кукурудзи, щоб дозволити торгівлю з Бразилією.

«Це є ключовим, оскільки, за чутками, Китай уже здійснив попередні закупівлі бразильської кукурудзи для відвантаження у вересні», — сказав він.

Згідно з інформацією, Бразилія збирається зібрати рекордний урожай кукурудзи у 2021/2022 роках, що означає, що країна має надлишок, щоб експортувати близько 30 млн т у поточному циклі в країни призначення, включаючи Китай.

Нагадаємо, що в Мінагрополітики заявили, що світ гостро відчує продовольчу кризу в середині липня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus