За рік ціни на пшеницю зросли майже на 60% — FAO

Індекс цін FAO на зернові в травні зріс на 2,2% у порівнянні з попереднім місяцем. Провідні позиції зайняла пшениця, ціни на яку зросли на 5,6% у порівнянні з квітнем і на 56,2% в порівнянні з відповідним значенням роком раніше.

Про це йдеться у звіті FAO.

«Міжнародні ціни на пшеницю, що лише на 11% нижче рекордного рівня, досягнутого в березні 2008 року, зросли у відповідь на заборону експорту, оголошену Індією, а також занепокоєння стосовно стану посівів культур в кількох провідних країнах-експортерах, разом із зниженням перспектив виробництва в Україні через війну», — інформують аналітики.

Читайте також: Українська рана» на ринку пшениці. Хто замінить нас на ринках Близького Сходу та Африки?

Додається, що світові ціни на рис також зросли, тоді як ціни на грубе зерно знизилися на 2,1%, а ціни на кукурудзу впали ще більше завдяки незначному покращенню стану посівів в Сполучених Штатах Америки, сезонні поставки з Аргентини та наближення сезону урожаю кукурудзи в Бразилії.

Нагадаємо, що котирування пшениці продовжили активне зниження на фоні покращення погодних умов в США та продовження риторики щодо розблокування українських портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus