В Україні з'явиться офіс FAO: уряд схвалив угоду

Кабмін погодив підписання угоди про створення в Україні проєктного офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) і надання технічної та гуманітарної допомоги нашій державі.

Про це повідомили в Мінекономіки. 

Зазначається, що підписати угоду, ухвалену на засіданні 27 вересня, уповноважено першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки України Юлію Свириденко.

«Україна давно та плідно співпрацює з FAO організацією, місією якої є боротьба з голодом по всьому світу. Однак через війну, розв’язану росією, допомога потрібна вже нам. FAO надає її, зокрема, реалізуючи спільно з урядами країн-партнерів програми підтримки українських аграріїв», — зазначила Юлія Свириденко.

Свириденко додала, що в уряді очікують від організації більш тісної координації в питаннях зернового експорту. На переконання віцепрем’єра, у перспективі співробітництво з FAO сприятиме зростанню українського експорту та створенню експортоорієнтованої економіки з високою доданою вартістю.

Читайте також: «Ой, чиє ж то жито, або Чи вигідно сіяти зернову та куди потім продавати‎»‎ 

За словами Свириденко, водночас Україна й надалі допомагатиме країнам, де гостро стоїть питання продовольства.

У Мінекономіки повідомляють, що з початком широкомасштабного вторгнення рф FAO оновила план швидкого реагування в Україні з метою допомоги дрібним українським фермерам та середнім виробникам.

Додається, що станом на середину серпня коштом країн та неурядових організацій FAO надала екстрену сільськогосподарську допомогу (насіннєвий матеріал, багатоцільову грошову допомогу) 80 тис. осіб у 13 областях України. 

Нагадаємо, що в Мінагрополітики повідомили, що закуплені FAO рукави для зберігання зерна в жовтні будуть в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus