Обсяги експорту українського зерна щомісяця нарощуються на 50% — міністр інфраструктури

Заради вирішення глобальної продовольчої кризи, яку спровокувала росія блокуванням портів, українські обсяги експорту зерна щомісяця нарощуються на 50%. 

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков в ефірі Національного телемарафону, повідомляє пресслужба міністерства.

За його словами, в умовах блокади українських морських портів Мінінфраструктури щоденно працює над переорієнтацією логістики на суходіл, зокрема на західні кордони України з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою.

«Ми робимо все від себе можливе, і динаміка зараз дуже позитивна. Кожного місяця ми ростемо в обсягах експорту зерна через західні кордони майже на 50%. Якби не було того факту, що урожай попереднього року необхідно терміново експортувати, то ми могли через декілька місяців вийти на нормальний середньомісячний обсяг, який мали раніше за допомогою портів», — прокоментував міністр.

Нагадаємо, що у напрямку прикордонного переходу Ужгород-Матевці прямують перші вагони із зерновими

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus