Коштом України росія наростила експорт зерна у травні на 6% — FT

У травні із зернового терміналу в Севастополі, який перебуває під санкціями, вивезено 140 000 т зерна. Це 6% всього місячного російського експорту.

Про це йдеться в розслідуванні Financial Times.

Зазначається, що кримські порти, зокрема Севастополь, використовуються для експорту зерна, вкраденого в південно-східних районах України після їхньої окупації російськими військами.

«‎У червні російські державні ЗМІ визнали, що з окупованого Мелітополя зерно вирушає до Криму для подальшого експорту. Є ознаки того, що обсяг контрабанди з Криму зростає»‎, — пише видання у своєму розслідуванні.  

Відзначається, що українські активісти, які відстежують роботу порту, кажуть, що, у порівнянні з попередніми роками, у травні та червні 2022-го обсяг перевезень зерна із Севастополя значно зріс.

Читайте також: «‎Як росіяни крали кукурудзу з палаючого елеватору в Маріуполі і звинуватили «націоналістів», що ті знищили зерно. Свідчення маріупольців»‎ 

Додається, що із восьми суден, які потрапили на фото у Севастополі, одне відстежити не вдалося. Чотири вирушили до Сирії з вантажем 90 тис. т зерна. Інші три (43 000 т) прибули до Туреччини.

Нагадаємо, що у Туреччині назвали термін запуску коридора для експорту українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus