Туреччина відпустила російське судно з краденим українським зерном: Україна відповіла

Суховантаж «Жібек Жоли‎»‎
Суховантаж «Жібек Жоли‎»‎
Джерело фото: reuters.com

Влада Туреччини відпустила нерозвантажений російський суховантаж «Жібек Жоли‎»‎, який прибув з вантажем зерна з окупованого Бердянська.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Відзначається, що завдяки втручанню України, це судно не змогло розвантажити крадене зерно і було затримане. До турецької сторони було направлено запит на арешт судна і вантажу.

«‎Водночас, ігноруючи звернення української сторони, ввечері 6 липня судно було відпущене»‎, — йдеться у заяві.

Читайте також: «Зерно під конвоєм, або Як в історії військові конвої допомагали перевозити вантажі»

У МЗС зазначили, що у зв’язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до відомства запрошено посла Туреччини в Києві.

Разом з тим, з окупованого Севастополя відпливають раніше завантажені судна «‎Матрос Кошка»‎, «‎Матрос Позиніч» та «‎Федір, Св. Костянтин», які готові були відправлятися в рейс 5 липня, але затримались, чекаючи рішення турецької влади по казахстанському судну з зерном з Бердянська.

Судна «‎Матрос Кошка»‎, «‎Матрос Позиніч» та «‎Федір, Св.Костянтин» відпливають з окупованого Севастополя

Читайте також: «‎Суворий експорт 2022: як під час війни продати українське зерно та запобігти продовольчій катастрофі у світі?»

Нагадаємо, раніше, 4 липня, в Туреччину прибуло судно «Жібек Жоли»‎‎ з тимчасово окупованого Бердянська. Найімовірніше, на його борту знаходиться вкрадене українське зерно, яке рф намагається продати використовуючи казахстанське судно

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus