Франція прогнозує зниження виробництва пшениці

Виробництво м'якої пшениці у Франції складе 32,89 млн т, що на 7,2% менше, ніж минулого року.

Про це йдеться в першому прогнозі на сезон збирання врожаю сільськогосподарського управління Франції, пише world-grain.com

Зазначається, що за прогнозами FranceAgriMer загальний обсяг виробництва ячменю — як озимого, так і ярого — буде на рівні 11,17 млн ​​т, що на 2,4% менше, ніж торік.

«‎Очікується, що цьогорічний урожай м'якої пшениці, який рано розпочався в південних регіонах Франції, принесе нижчий урожай, ніж у середньому регіоні, оскільки в деяких районах спекотна і суха погода негативно позначилася на врожаї», — прогнозують у відомстві. 

 

Відзначається, що вторгнення росії в Україну, яке загальмувало морський експорт її зерна та ускладнило торгівлю з росією через західні санкції, змусило імпортерів більше уваги приділяти постачанням з Європейського Союзу та особливо з Франції, оскільки країни-імпортери щосили намагаються знайти альтернативи.

Читайте також: «‎Пшениця 2022: на якій площі буде зібрано, врожайність та стан посівів»‎ 

Додається, що Франція є найбільшим експортером пшениці до ЄС та четвертим за величиною у світі, відвантаживши майже 20 млн т зернової у 2020 році. 

Нагадаємо, 5 липня Єгипет закупив майже півмільйона тонн пшениці, зокрема російської.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus