Експерт розповів, як захистити посіви сої та плодові насадження від шкідників

Високі температури повітря та нестача опадів практично в усіх регіонах України створюють сприятливі умови для розвитку та поширення популяцій шкідників у плодових насадженнях і посівах сої, в тому числі кліщів. Зважаючи на здатність останніх за сприятливих умов утворювати до 25 поколінь потомства, ситуація за відсутності заходів контролю може стати загрозливою для майбутньої врожайності цих культур і завдавати збитків аграріям. 

Про це розповідають спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

Спеціалісти наголошують, що у різних областях відзначають у посівах сої розвиток попелиць, трипсів, гусениць совки-гамми, чортополохівки, інших. Щодо плодових насаджень, то на них продовжують шкодити листоблішки, молі, плодожерки, попелиці та інші шкідники. 

«‎Окремо варто сказати про кліщів, які розвиваються та активно живляться як на сої, так і в садах: крім фізичних пошкоджень, вони спричиняють погіршення товарного вигляду плодових, внаслідок чого ті не відповідають стандартам сортової продукції. Тому якщо своєчасно не виявити цю проблему та не потурбуватися про її вирішення, можна втратити значну частку майбутньої врожайності», — розповідає керівник агрономічного відділу компанії Олександр Мигловець.

Щоб одночасно проконтролювати комплекс поширених шкідників і кліщів на сої та плодових насадженнях, Олександр рекомендує при їх появі та перевищенні рівня ЕПШ застосувати потужний інсекто-акарацид Антикліщ Макс (піриміфос-метил, 200 г/л + піридабен, 150 г/л + ацетаміприд, 50 г/л). 

Відзначається, що симбіоз трьох діючих речовин із різними механізмами дії забезпечує надзвичайно широкий спектр знищуваних шкідників і при цьому — не викликає ризику виникнення у них резистентності. 

Додається, що цей інсекто-акарицид надійно контролює кліщів і комплекс супутніх шкідників плодових насаджень і сої. 

«Він діє на різних видів кліщів, а також забезпечує високу ефективність проти шкідників, які мають приховані етапи розвитку. Препарат є універсальним у використанні, оскільки забезпечує одночасно контактну, системну та фумігаційну дію. Тож провівши своєчасну обробку, ви можете бути певні у надійності забезпеченого культурам захисту», — відмітили спеціалісти ‎UKRAVIT SCIENCE PARK.

Нагадаємо, що компанія АСТ прогнозує стабільно високий попит на українську сою в Європі.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus