росія засипає Сирію краденим українським зерном — Reuters

Сирія цьогоріч різко збільшила імпорт пшениці з півострова Крим, що є ознакою посилення економічної співпраці між двома країнами, пише Reuters.

У виданні зазначили, що цьогорічні поставки пшениці з Криму до Сирії збільшились в 17 разів до понад 500 тис. т, що становить майже третину загального імпорту зерна в країну.

«Оскільки санкції ускладнюють торгівлю Сирії та росії за допомогою звичайного морського транспорту та морського страхування, дві країни все більше покладаються на власні кораблі для перевезення зерна, включаючи три сирійські судна, які підпадають під санкції, накладені Вашингтоном‎», — пише ‎Reuters. 

Видання нагадує, що росія все ще контролює частину сільськогосподарських територій України — Херсонщину та Запоріжжя.

«‎І Україна, і влада, встановлена росією, погоджуються, що частина зерна була вивезена з окупованого Запоріжжя через Крим. Хоча Україна каже, що зерно вкрали окупанти, росія це звинувачення заперечує»‎, — пише видання.

У посольств заявили, що ці розрахунки та твердження української влади про крадіжку зерна базувалися на інформації від власників полів і елеваторів на окупованих територіях, супутникових даних про рух вантажівок до портів і відстеження суден.

Читайте також: «‎Сповідь фермера з окупованої частини Запоріжжя»‎ 

Нагадаємо, у червні рашисти привласнили всі держпідприємства та запаси зерна в окупованій частині Запорізької області.

Перший суховантаж з 7 тис. т рашисти відправили із Бердянського порту вже в кінці червня.

Так званий «глава адміністрації» окупованої частини Запорізької області Євген Балицький у липні анонсував вивезення ще 250 тис. т зерна морським шляхом і залізницею.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus