Ситуація з пальним покращиться, а вартість дизпалива на АЗС зменшиться — Кубраков

Укрзалізниця та одна із найбільших нафтопереробних компаній Східної Європи PKN Orlen (Польща) домовились про постачання польською компанією дизпалива в Україну. Таким чином, це дозволить не тільки покращити ситуацію з нестачею пального, але й зменшити ціни на дизпаливо на АЗС.

Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, пише пресслужба Мінінфраструктури.

Зазначається, що відомство працює над системним розв’язанням питання насичення українського ринку необхідною кількістю пального. Тому було прийнято рішення про залучення на український ринок великих нафтових компаній та підписання з ними прямих довгострокових договорів.

«На сьогодні вже є домовленості про довгострокову співпрацю з польською компанією PKN Orlen, однією з найбільших нафтопереробних компаній в Східній Європі. Зокрема, йдеться як про системні, так і про оперативні поставки пального‎»‎, — підкреслив Олександр Кубраков.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎ 

Також міністр інфраструктури додав, що вже найближчим часом ключові потреби країни у пальному — потреби Збройних Сил України, аграріїв, промисловості та цивільного населення — будуть забезпечені. 

Додається, що УЗ працює з іншими великими постачальниками нафтопродуктів для насичення української економіки необхідною кількістю пального.

Нагадаємо, стало відомо, чи доцільно використовувати зерно в якості палива для сушарок.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus