Стало відомо, чи доцільно використовувати зерно в якості палива для сушарок

Для роботи теплогенератора найкраще підходять пелети із лушпиння соняшника. Таке паливо має найвищий ККД, забезпечує швидкий набір температур та їхню стабільність. 

Про це розповів експерт компанії Greсo Group Сергій Малка у матеріалі  Latifundist.com: «‎Теплогенератори для зерносушарок: які переваги, як встановити і яка їхня окупність?»‎ 

Особливо актуальним як для фермерів, так і для агрохолдингів, є питання щодо використання в якості палива зернових відходів.

«Теплогенератор працюватиме на такому виді палива, однак ефективності в цьому буде мало. Будуть проблеми з набором температури, з утримуванням рівня температур впродовж тривалого проміжку часу. А згодом виникнуть проблеми й з експлуатацією теплогенератора. Тому, зважаючи на власну практику, ми не радимо використовувати зернові відходи в якості чистого палива», — відмітив експерт.

Водночас це не означає, що зернові відходи взагалі не підходять для роботи теплогенератора. За словами пана Сергія, агровиробники успішно практикують підмішування зернових відходів до основного виду палива. Частка цього матеріалу до 20% не впливає на ефективність роботи теплогенератора, натомість зменшує вартість тонно-процента сушіння.

Читайте також: «‎Теплогенератори для зерносушарок: які переваги, як встановити і яка їхня окупність?»‎ 

Нагадаємо, що АГРОТРЕЙД планує розширити потужності для зберігання зерна за допомогою полімерних рукавів

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus