Україна продовжує підготовку до експорту зерна з портів — Кубраков

Незважаючи на ракетні обстріли Одеського порту, Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з портів.

Про це на сторінці у фейсбук написав міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

«Сьогодні роcія нанесла ракетний удар по території Одеського порту, тим самим черговий раз показавши світу свої справжні наміри. За останні місяці ракетні удари по об’єктах інфраструктури стали другою, а інколи навіть першою ціллю ворога. Щодня десятки ракет спрямовуються на залізницю, мости, нафтосховища, порти. Це не зупиняє нашу роботу і наш спротив», — сказав він.

Україна не довіряє росії, але довіряє своїм партнерам та союзникам, наголосив він.  Саме тому Ініціатива про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів була підписана з ООН та Туреччиною, а не з росією. 

«Вчора ніхто не підписав угоду про капітуляцію рф, війна не закінчилася, як хтось собі вирішив. Але так само, як наша залізниця продовжує рух, а автоперевізники доставляють необхідні продукти, медикаменти та зброю до «0» позицій – ми не відступимо від своєї цілі — розблокувати морські порти», — додав міністр. 

Тому, підкреслює він, Україна продовжує технічну підготовку до запуску експорту аграрної продукції з портів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus