Після обстрілів Одеського порту ціна фрахту зросте — Хазем Сакер

Фрахт коливався приблизно в діапазоні $18-20 за тонну до того, як росіяни обстріляли Одеський порт, але тепер з'являться додаткові військові ризики зі страховими компаніями, і це додасться до ціни фрахту.

Про це розповів старший трейдер Promising International Trading Co. DMCC (ОАЕ) Хазем Сакер в ексклюзивному коментарі для Latifundist.com.

«На сьогодні, після підписання Стамбульської угоди, оператори були готові надати судна для конвоювання ВМС Туреччини, особливо тих власників, які працюють у нейтральних водах, охоплюючи операторів Чорного та Середземного морів‎»‎, — відмітив Хазем Сакер.

 

З іншого боку, продовжує трейдер, після підписання угоди першочерговим буде дозволити суднам, які застрягли в портах, вийти з українських вод. Ця операція може тривати довго, близько 2 місяців.

«Ринок все ще нестабільний і непередбачуваний, доки ми не побачимо першої домовленості про гарантію безпечного проходу для суден, ми не зможемо точно визначити фрахт і страхування‎», — резюмував старший трейдер ‎Promising International Trading Co.

Та додав, що фрахт суден тоннажністю від 25 до 30 тис. т до війни коштував близько $30 за тонну з українських глибоководних портів до Єгипту. У лютому, перед війною, ринок вантажних перевезень впав до $20 тонну. Під час війни операції в Україні припинилися, а фрахт із росії до Єгипту коштував близько $35 за тонну.

Читайте також: «‎Хазем Сакер: Ми маємо перетворити в кошмар життя росіян, що крадуть зерно»‎ 

Нагадаємо, що Україна та США працюють над «планом Б» щодо експорту українського зерна з країни після нападу росії на Одеський порт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus