Держава може втрутитись у регулювання експорту зерна морем — очільник Мінагрополітики

Держава не втручається у діяльність приватних компаній, які готуються до експорту зерна з українських морпортів, проте може розпочати регулювати параметри ринку у разі, якщо діяльність зернотрейдерів «‎піде не туди»‎.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, пише «Інтерфакс-Україна‎».‎ 

«‎Роль держави в цьому процесі та можливість викупу нею та перепродажу зерна наразі визначається. Це залежить від того, в який бік піде ринок — якщо він піде не так, як ми хочемо, і якщо для трейдерів головним буде отримання надприбутків, то найближчим часом може бути оголошено про щось інше»‎, — акцентував міністр. 

 

За його словами, 99% зерна, що експортується з України, належатиме приватним вантажовідправникам, тоді як державному Держрезерву — незначна його частина.

«Держрезерв у найкращі часи, коли в ньому було менше «мишей‎»‎, і тоді не мав дуже багато зерна, а зараз його тим більше там стільки немає‎»‎, —  зауважив міністр.

Нагадаємо, що в Україні розповіли деталі експорту зерна через розблоковані морпорти.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus