Аналітики фіксують ріст цін попиту на насіння соняшника

В Україні з середини липня спостерігається зростання цін попиту на насіння соняшнику.

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

За словами аналітиків, даній тенденції сприяло зниження активності торгівлі на тлі стримування продажу насіння соняшнику аграріями, які вважали сформовані ціни попиту переробників занадто низькими. 

Водночас підтримку цінам також надало підвищення НБУ фіксованого курсу гривні стосовно до долара США практично на 25% з метою забезпечення конкурентоспроможності української продукції на міжнародному ринку. 

«‎Здорожчання логістики значно скоротило географію закупівель олійної, адже олійнопереробні заводи почали віддавати перевагу закупівлі з мінімальним логістичним плечем. Однак тиск на ціни продовжували чинити рекордні обсяги кінцевих залишків олійної та брак потужностей для зберігання», — зауважили аналітики. ‎ 

Аналітики відмітили, що за вказаний період ціни попиту на олійну виросли на 1800-3800 грн/т і станом на 3 серпня переважно варіюються в межах 11800-14300 грн/т СРТ.

Нагадаємо, що на залізничній станції Чоп запрацював логістичний хаб з широкими та вузькими коліями по перевалці будь-якої сільськогосподарської продукції та продуктів переробки. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus