Ліван відпустив сирійське судно Laodicea з краденим українським зерном — МЗС України

Суд Тріполі (Ліван) зняв арешт із сирійського судна Laodicea, яке перевозить крадену росією українську сільськогосподарську продукцію.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

Українські дипломати зазначили, що рішення ліванського суду дозволяє судну Laodicea, яке перебуває під дією міжнародних санкцій через незаконне вивезення вантажів з тимчасово окупованих територій України, безперешкодно покинути порт Тріполі з вкраденим українським борошном та ячменем.

«Зазначене рішення фактично заохочує росію до продовження крадіжок на тимчасово окупованому півдні України з почуттям безкарності. Крім того, таким рішенням Ліван фактично підриває власну продовольчу безпеку, відштовхуючи Україну як свого надійного партнера», — акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Міністерство закордонних справ закликало ліванську сторону скасувати рішення щодо знаття арешту із судна Laodecia та вжити заходів задля запобігання подальшим спробам використовувати Ліван для оборудок із краденими українськими зерновими.

Нагадаємо, що сирійському кораблю, який перевозить вкрадений український ячмінь, дозволили перебування в ліванських територіальних водах та захід до морпорту Тріполі. Пізніше суд Тріполі його заарештував

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus