Експерти розповіли, в чому переваги насіння сербської селекції

Перші три роки роботи компанії «Євросем» пішли на те, щоб підібрати селекцію. Тестували гібриди від різних селекційних установ, в тому числі й від сербського Інституту Рільництва та Овочівництва міста Нові Сад (NS SEME).

Про це розповів співвласник, генеральний директор «Євросем» Дмитро Шацман в матеріалі: «‎Супергерої на українських полях, або Знайомство з Євросем»‎ на Latifundist.com

За його словами, багато європейських селекційних установ продають батьківські форми. 

«За 20 років ми встигли добре познайомитися з сербським інститутом. Сьогодні це, мабуть, єдиний державний селекційний інститут, з яким працюють всі селекційні компанії Європи. Особисто я туди їзджу кожного року по обмін досвідом. На мій погляд, такої потужної програми по соняшнику як у них — немає у жодного селекційного інституту», — зауважив генеральний директор «Євросем».

 

У компанії виокремили декілька цікавих фактів про NS SEME:

  • має понад 70-літню історію роботи;
  • тут вперше у світі був виведений гібрид соняшника;
  • вперше було виведено гібрид соняшника стійкий до фомопсису;
  • вперше в Європі було виведено та зареєстровано гібрид придатний до вирощування за технологією Clearfield;
  • має одну з найбільших колекцій диких видів соняшника. Бо гени стійкості та врожайності беруться саме з диких видів, і потім прищеплюються до батьківської форми.

Читайте також: «‎Супергерої на українських полях, або Знайомство з Євросем»‎

Своєю чергою, співвласник, комерційний директор Антон Посунько додає, що ставка на сербську селекцію була зроблена ще й тому, що клієнту пропонують «золоту середину»: і відносно недороге насіння, і дуже якісне, яке часто не поступається іменитим гібридам. 

«‎Те, що обʼєми продажів насіння «Євросем» за останні 5 років збільшуються на 20-40% тільки підтверджує факт того, що українські аграрії все більше цінують і довіряють йому», — акцентував ‎Антон Посунько.

Нагадаємо, що компанія «Євросем» представила новий високоврожайний гібрид соняшнику Грут для технології Clearfield.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus