Наступні кораблі вже готові до відправлення з українських портів — Дмитро Кулеба

Наступні кораблі вже готові до відправлення та вирушать з українських портів, які беруть участь у зерновій ініціативі, згідно з узгодженим графіком.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише «‎Укрінформ»‎.

За його словами, станом на 3 серпня домовленості, досягнуті в рамках так званої зернової ініціативи, виконуються, та нагадав, що Україна стала першою з усіх учасників цієї домовленості, яка була повністю готова до виконання усіх пунктів.

«Ми неухильно й надалі виконуватимемо цю домовленість. Вона вигідна українським фермерам, вона вигідна українській економіці та вигідна світові. Саме Україна зараз у буквальному сенсі є рятівником світу від подальшого зростання цін на продукти харчування та від голоду в окремих країнах», наголосив він.

Читайте також: «‎Ми маємо заявки на вхід трьох нових суден в зернові коридори. Серед них і хендісайзи — Юрій Васьков»‎

Кулеба додав, що наступні кораблі вже готові до відправлення і вони вирушатимуть із портів, які беруть участь у зерновій ініціативі, згідно з узгодженим графіком.

«Сподіваємося, що все працюватиме і російська федерація не зробить жодних кроків, які б зруйнували ці домовленості, які були так важко досягнуті за посередництва ООН та Туреччини», — зазначив він.

Нагадаємо, що суд арештував російські судна причетні до крадіжок українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus