Суд арештував російські судна причетні до крадіжок українського зерна — прикордонники

Прикордонники викрили чотири судна, які під прапором рф та Сирії незаконно вивозили з окупованого Криму крадене українське зерно. Суд заочно арештував судна.

Про це повідомили в пресслужбі Одеського загону морської охорони Державної прикордонної служби України, пише «‎УНІАН».‎ 

«Оперативно-розшуковим відділом Одеського загону Морської охорони було отримано інформацію щодо використання суден «‎Матрос Кошка»‎, «Матрос Позинич‎»‎ та «‎Михаил Ненашев»‎ під прапором рф, а також Finikia під прапором Сирії, для транспортування через закриті порти Криму викраденого українського збіжжя‎»‎, —  йдеться в повідомленні.

Читайте також: «‎Ми маємо заявки на вхід трьох нових суден в зернові коридори. Серед них і хендісайзи — Юрій Васьков»‎ 

Відмічається, що за інформацією, наданою оперативниками Держприкордонслужби, Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження.В рамках розслідування здобуто докази злочинної діяльності, які надалі були передані до прокуратури АР Крим та м. Севастополя. 

«Вивчивши зібрані під час розслідування матеріали, український суд заочно наклав арешт на зазначені судна»‎, — додали у прес-службі‎ виданню. 

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують незаконно вивозити українське зерно.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus