Туреччина — лідер імпорту українського зерна по зернових коридорах — Anadolu

Туреччина є лідером з імпорту зерна з України.

Про це повідомило агентство Anadolu з посиланням на дані, оприлюднені Координаційним центром ООН із зерна у Стамбулі.

«Відповідно до угоди, підписаної за посередництва Туреччини та Організації Об'єднаних Націй (ООН) для вирішення глобальної продовольчої кризи та зростання цін на продовольство, 26 відсотків зерна та інших продуктів харчування, що експортуються з України, доставлені до Туреччини. За даними, оприлюдненими Координаційним центром ООН із зерна у Стамбулі, Туреччина з 26 відсотками імпорту зерна та продовольства з України займає позицію лідера», — повідомляють ЗМІ.

Агентство уточнило, що з 1 по 15 серпня з українських портів Одеса, Чорноморськ і Південний вийшло 21 суховантажне судно, на яких перевезено понад 563 тис. т зерна та інших продовольчих товарів.

«Іран та Південна Корея з 22 відсотками імпорту зерна з України йдуть за Туреччиною. 8% українського зерна відправлено до Китаю, 6% — до Ірландії, 5% — до Італії, 4% — до Джибуті та 2% — до Румунії», — сказано у матеріалі.

Укладена представниками росії, Туреччини, України та ООН угода передбачає вивезення українського зерна, продовольства та добрив Чорним морем з трьох портів, включаючи Одесу.

Нагадаємо, що компанія Sintez Group & Co LLC спільно з контейнерною лінією MSC та експедиторською компанією Basari Logistik тестово відправила 1 тис. нішевих культур фурами з Одеси до найбільшого турецького порту AsyaPort у місті Текірдаг.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus