Sinograin і COFCO створюють спільне підприємство для управління державними запасами зерна

Державний зерновий склад Китаю Sinograin та найбільший державний зернотрейдер COFCO створили спільне підприємство для управління значними запасами зерна у країні, повідомляє Reuters.

Підкреслюється, що цей крок є частиною зусиль держави щодо реформування системи запасів зерна та більш ефективного забезпечення продовольчої безпеки.

Китай має найбільші у світі запаси зерна, які, за словами керівництва держави, мають вирішальне значення для забезпечення продовольством населення.

«Проте багато чиновників було звільнено через звинувачення у корупції на зернових складах, а колишній голова бюро національних резервів перебуває під слідством за підозрою у серйозних порушеннях закону та дисципліни», — говориться у повідомленні.

Новий підрозділ об'єднає управління запасами Sinograin та складські потужності Cofco, створивши єдину структуру, яка відповідає за запаси зерна в країні.

Спільне підприємство, що має назву China Enterprise United Grain Reserve Co. Ltd, на 51% належатиме і контролюватиметься Sinograin.

Нагадаємо, що з початку роботи «зернових коридорів», Китай імпортував 8% зерна від загальної кількості експорту з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus