Північна частина пошкодженого зернового силосу в Бейруті обвалилася – ЗМІ

Північна частина зернових силосів, пошкоджених два роки тому вибухом у порту Бейрута, обрушилася рано у вівторок 23 серпня після попереджень, що конструкція занадто нахилена, щоб встояти.

Про це повідомляє Reuters.

Через аварію над набережною здійнялася хмара коричнево-сірого пилу, повідомляє телевізійна станція LBCI. Повідомлень про постраждалих не надходило.

Потужний вибух у порту 4 серпня 2020 року вбив понад 220 людей і потрощив північну частину зернових силосів, залишивши пшеницю та кукурудзу на сонці.

Нещодавно в силосах тижнями тліла пожежа, яка, за словами чиновників, була результатом літньої спеки, через яку спалахнуло бродіння зерна, яке залишилося гнити.

Частина споруди обвалилася 31 липня, а інша частина впала 4 серпня, у другу річницю вибуху.

У неділю міністерство охорони здоров'я повідомило, що зразки пилу навколо порту показали, що повітря містить велику кількість звичайної плісняви, яка не буде небезпечною, якщо її вдихати у великих кількостях протягом тривалого періоду часу.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus