828 млн людей у ​​світі щовечора лягають спати голодними — доповідь Всесвітньої продовольчої програми

Хліб
Хліб
Джерело фото: Pixabay

Конфлікти, пандемія COVID-19, кліматична криза та зростання витрат посилили загрозу голоду для 828 млн людей у ​​світі.

Про це йдеться у доповіді Всесвітньої продовольчої програми (ВПП).

Зазначається, що кількість тих, хто стикається з гострою нестачею продовольства, різко зросла — зі 135 млн у 2019 році до 345 млн — у 2022-му. 50 млн людей у ​​45 країнах перебувають на межі голоду, а 828 млн людей у ​​світі не мають достатньої кількості їжі та щовечора лягають спати голодними.

Читайте також: «‎Як ООН голодом лякає, або Про реальні причини світової продовольчої кризи»‎ 

Згідно з доповіддю, загроза голоду обумовлена ​​кількома факторами. 60% голодуючих живуть у районах, охоплених війною та насильством. Ще одним доказом цього є російська війна проти України, зазначають у ВПП.

Тим часом кліматичні потрясіння знищують живу природу, врожаї та засоби існування, а також підривають здатність людей прогодувати себе, а економічні наслідки пандемії доводять голод до безпрецедентно високих кількісних показників.

У доповіді наголошується на необхідності збільшити обсяги гуманітарної допомоги та залучення до фінансування різних джерел.

Нагадаємо, що посуха в Європі може бути найгіршою за останні 500 років.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus