Посуха скоротила врожай пшениці у Румунії — Reuters

Цьогоріч Румунія зібрала 9 млн т пшениці, що менше торішнього показника в 11,3 млн т. Однак і цього об'єму достатньо для задоволення як внутрішнього попиту, так і для експорту, пише Reuters.

Високі температури та тривала посуха сильно вдарили по врожаю цього року. За  попередніми даними Мінсільгоспу Румунії на 24 серпня, збитки завдано 420 380 га із приблизно 7 млн ​​га зернових та олійних культур.

Раніше міністр сільського господарства Петре Деа заявив, що врожай буде на 18% меншим, але все ж таки забезпечить надлишок для експорту. 

«Внутрішнє споживання регулярно коливається від 2,5 млн до 3 млн тонн. Румунія була одним із найбільших продавців зерна в ЄС та є активним експортером на Близький Схід, а Єгипет був основним покупцем‎», — пише видання з посиланням на очільника румунського Мінсільгоспу. ‎ 

Читайте також: «‎ТОП-10 країн виробників пшениці в 2021/22 МР»‎ 

Міністерство також повідомило, що збирання соняшнику та кукурудзи наразі ведеться у 20 округах.

У своєму серпневому звіті про світове сільськогосподарське виробництво Міністерство сільського господарства США прогнозує виробництво соняшнику в Румунії у 2022-23 МР на рівні 2,7 млн ​​т, що на 3% менше, ніж минулого року, та кукурудзи на рівні 10 млн т, що на 27% менше, ніж торік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus