Рух вантажівок до європейських портів прискориться — Мінінфраструктури

Відкриття автомобільного пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на українсько-румунському кордоні дозволить прискорити рух вантажівок до європейських портів.

Про це йдеться на Урядовому порталі

Зазначається, що новий міжнародний автомобільний пункт пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» почне працювати вже цього тижня. 

«Спершу буде здійснюватись пропуск лише порожніх вантажних транспортних засобів. Наступним етапом стане дозвіл на проїзд вантажівок з нашим експортом. Це стане можливим після завершення робіт з румунського боку‎», — зауважив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Повідомляється, що пункт пропуску «Порубне – Сірет» нині — один із найбільш завантажених. Дорога до європейських портів йде саме через цей пункт пропуску і він надважливий для українських експортерів і для вантажного транспорту немає альтернативи проїзду з України до Румунії. 

«Інші пункти пропуску на українсько-румунській ділянці кордону не призначені для проїзду вантажівок‎», — йдеться у повідомленні.‎ 

Відзначається, що наразі завершено капітальний ремонт понад 7 кілометрів дороги, облаштована територія МАПП та робочі місця для представників всіх служб, змонтована система освітлення та система зв’язку, встановлене обладнання необхідне для функціонування пункту пропуску.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus