Аграріям розповіли, як збільшити ефективність жнив на 25%

Поповнення технічного арсеналу бункером-перевантажувачем допоможе значно скоротити витрати часу та грошей на збір врожаю. По-перше, такий агрегат швидко забирає збіжжя з внутрішнього сховища комбайна за один прохід: 2-3 хвилини — і можна жнивувати далі. По-друге, бензином треба буде забезпечувати тільки трактор із причіпним перевантажувачем та кілька зерновозів, що гарантує значну економію. 

«Кожна з цих одиниць споживає приблизно стільки ж пального, скільки один ЗІЛ, а іноді й менше, за рахунок більш сучасних і досконалих двигунів. А по-третє, значно зменшуються витрати на зарплатний фонд та знижується організаційне навантаження. При використанні такого бункера ефективність жнив збільшується на 25%»‎, — відмітили спеціалісти ADAM UA.

До того ж українським аграріям зараз доводиться надолужувати втрачені через війну темпи експорту, щоб встигнути продати досить зерна і отримати гідну оплату своєї праці. Більша частина виручки цього торговельного сезону стане фінансовим фундаментом для проведення наступної посівної. 

«Окрім значної економії ресурсів та підвищення продуктивності, використання бункера-перевантажувача забезпечує зменшення тиску на ґрунт під час польових робіт. Перевантажувач тисне не так сильно — ґрунт лишається пухким та добре всмоктує і зберігає вологу, що позитивно впливає на подальшу врожайність», — розповіла керівниця проєкту Альона Возненко.

Відзначається, що на платформі ADAM UA можна підібрати універсальний бункер-перевантажувач з оптимальною місткістю, що комфортно агрегуватиметься з будь-яким трактором. Також на сайті є можливість придбати перевантажувач з електронною ваговою системою для обліку зерна. 

Нагадаємо,15 вересня у Варшаві пройде форум Agro&Food Security Forum. Grains, Oilseeds, Pulses присвячений осінній посівній та урожаю-2023 в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus