ІМК суттєво збільшили посівні площі під озиму пшеницю

Посівна компанія
Посівна компанія
Джерело фото: ІМК

В «ІМК‎» розпочалася посівна кампанія озимої пшениці під урожай 2023 року. Водночас агрохолдинг значно збільшив площі під озиму пшеницю: з 18 до 33 тис. га.

Про це розповів головний агроном «‎ІМК»‎ Олександр Гірман, пише пресслужба компанії. 

За його словами, спонукали до прийняття такого рішення кілька чинників. По-перше, частину земельного  банку компанії не засівали навесні: території, що були в окупації, потребували обстеження і розмінування. По-друге, відмітив агроном, було вирішено зменшити площі під кукурудзу на користь озимої пшениці. Це питання ресурсів. 

«‎Кукурудза при збиранні має високу вологість і тому потребує суттєвого просушування, а для цього необхідний газ. Невідомо, яка ситуація складеться з цим енергоресурсом наступного року, але зрозуміло, що вона буде складною. Натомість пшеницю ми збираємо влітку, коли тепло і порівняно сухо, вона має невисоку вологість, а за потреби можна досушити зерно й гарячим повітрям. До того ж пшениця дає менше тонн з гектара, отже, її простіше зберігати.»‎, — розповів Олександр Гірман

Читайте також: «‎Посів озимини: підготовка, поради, технологія»‎ 

Зазначається, що через блокування росією українських портів компанія має значні перехідні залишки кукурудзи з 2021 року, тому питання потужностей для зберігання для «ІМК‎», як і для всіх українських агровиробників, дуже актуальне. Крім того, «ІМК‎» вирощує продовольчу пшеницю, яку можна реалізувати на українському внутрішньому ринку.

Додається, що в компанії планують завершити посів на початку жовтня, використовуючи тільки власний парк техніки. 

«У попередні роки наші підприємства починали посів озимої пшениці в середині вересня, хоча оптимальними були б перші числа місяця. Тож цього року ранній початок — це досить добре. Посівний матеріал маємо переважно власний, засоби захисту насіння є, попри проблеми з постачанням добрива теж вдалося закупити в необхідному обсязі. Тож наші сівалки працюють на повну потужність, колектив максимально зібраний і згуртований‎», — зауважив агроном. 

Нагадаємо, що в ІМК зібрали рекордний для компанії врожай озимої пшениці‎

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus