В ІМК зібрали рекордний для компанії врожай озимої пшениці

Пшениця
Пшениця
Джерело фото: Latifundist.com

Наприкінці минулого тижня «ІМК» завершила обмолот озимої пшениці. З площі 18,3 тис. га, було отримано майже 123 тис. т збіжжя, із середньою врожайністю 6,7 т/га, повідомляє пресслужба компанії.

Даний показник є рекордним за всі роки ведення господарської діяльності компанією, та на 18% перевищує урожайність пшениці в «ІМК» у 2021 р.

«Війна в Україні внесла корективи в усі сфери господарської діяльності нашої компанії. Цьогорічна зернозбиральна кампанія ранньої зернової групи не стала виключенням — частина площ під озимою пшеницею навесні була замінована, на іншій частині полів безпосередньо розміщувались війська або проходили бойові дії, тому ми не мали змоги виконати всі передбачені технологічною картою операції в оптимальні строки, а від окремих операцій по догляду довелось відмовитись взагалі. Але відповідальна та якісна робота всіх виробничих підрозділів компанії, а також сприятливі погодні умови по регіонах господарювання «ІМК», адже весна та літо в північній та центральній частинах України видались відносно прохолодними та дощовими, дуже позитивно позначились на наливі зерна та формуванні гарного, рекордного врожаю. І хоча ми були змушені мінімізувати залучення до жнив найманої техніки, через що строки збирання дещо затягнулись, проте самовіддана праця нашої команди дала змогу зібрати всю озимину. І це є внеском «ІМК» у продовольчу безпеку України та світу», — підсумував операційний директор «ІМК» Олександр Вержиховський.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus