В Україні з'явився перший промисловий виробник мармурової свинини

KSG Agro почав виробництво мармурової свинини. Компанія стала першим в Україні промисловим виробником цієї продукції у свинарському сегменті, йдеться у повідомленні агрохолдингу.

«Мармурова свинина — це м'ясо особливої ​​породи свиней, у нашому випадку — канадської генетики Genesus, що відрізняється особливими смаковими та якісними характеристиками. Йдеться про неординарну свинину преміум-сегменту, яка ідеально підходить, наприклад, для приготування шашликів та інших видів барбекю», — розповідає директор «Стронг-Трейд» Ігор Ушаков.

Цьогорічні тренди промислового свинарства полягають у постійному збільшенні показника кілограмів м'яса на свиноматку, пояснює керівник свинарського напряму KSG Agro, директор «Стронг-Інвест» Василь Старобор. Виробників можна зрозуміти, вони борються за обсяги та зниження собівартості, але результатом цієї гонки стало те, що свинина за своїми властивостями та структурою на ринку особливо не відрізняється, як це відбувається з тією ж курятиною чи індичатою.

«‎Мармурова свинина, яку ми почали виробляти за рахунок оновлення стада свинями канадської генетики Genesus, — це особливий випадок. Свині цієї генетики мають високий статус здоров'я, а їхнє м'ясо, зване мармуровим, м'яке та соковите, зберігає свої смакові характеристики і при охолодженні, і при приготуванні», — додає він. 

За словами Василя Старобора, до кінця року обсяг виробництва мармурової свинини становитиме 25 т на місяць з наступним виходом у міру оновлення поголів'я на більш масштабні промислові обсяги у 2023 р.

На першому етапі KSG Agro планує постачати мармурову свинину до люксових магазинів рітейлових мереж, де представлена, у тому числі й продукція преміум-класу. Для зручності споживачів з метою ідентифікації вона буде особливим чином маркована.

Нагадаємо, що протягом наступних 3-5 років KSG Agro планує розширити діяльності групи в Європейському Союзі. Мета — розмістити більшість активів і доходів групи в ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus