Котирування пшениці активно зросли на фоні заяв путіна про псевдореферендуми в Україні

Після чергової порції погроз з боку рф та новин про плани провести псевдореферендуми на окупованих територіях України котирування пшениці показали активне зростання на всіх біржових майданчиках.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

За словами аналітиків, грудневий ф’ючерс Чикаго зріс на 0.63 $/бу, ціна на європейську  пшеницю зросла на 13.5 €/т, а на чорноморську на 7.25 $/т. Водночас ціни на українську пшеницю залишається в стабільному діапазоні.‎

Читайте також: «Ой, чиє ж то жито, або Чи вигідно сіяти зернову та куди потім продавати‎»‎ 

Ціни на пшеницю з поставками у грудні (станом на 21 вересня) на світових біржах склали:

  • на біржі Чикаго (ZWN2) — 8.93 $/бу;
  • на біржі Euronext (EBMU2) — 339,25 €/т; 
  • на базисі Black Sea (BWFK2) — 324.0 $/т 
  • DAP порти (11,5%) – 205-215 $/т.

«Ф'ючерси на пшеницю на Чикагській біржі досягли найвищих рівнів за останні майже три місяці, зреагувавши на напруженість у Чорноморському регіоні після заяв рф про проведення референдумів на тимчасово окупованих територіях України‎»‎, — повідомила глобальний оглядач сільського господарства Thomson Reuters Карен Браун.

Котирування кукурудзи показали зростання на тлі чергової порції геополітичних новин та повільного старту збиральної кампанії в США. Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу  зріс на 0.13 $/бу, а на чорноморську на 3.25 $/т. 

Читайте також: «Супергерої на українських полях, або Знайомство з Євросем‎»‎ 

Ціни на грудневі ф’ючерси на кукурудзу на світових біржах:

  • на біржі Чикаго (ZCN2) — 6.92 $/бу; 
  • на базисі Black Sea (BWFN2) — 306,0 $/т;  ‎ 
  • DAP порти — 198-205 $/т

Нагадаємо, що окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus