Експорт зернових з України прискориться: Франція та Румунія підпишуть угоду

Сьогодні, 12 вересня, Франція та Румунія планують підписати угоду про полегшення експорту зернових з України суходолом.

Про це повідомив міністр транспорту Франції Клеман Бон, пише Reuters.

«‎Завтра я підпишу угоду з Румунією, яка дозволяє Україні вивозити ще більше зернових»‎, — заявив міністр.

Клеман Бон додав, що ці зернові підуть до Європи та країн, що розвиваються, особливо в Середземномор'ї, яким вони потрібні для їжі та практично для виживання.

Читайте також: «‎Місяць зерновим коридорам: що з цінами на зерно та чому аграрії західних регіонів не поспішають у порт»

Згідно з угодою, Париж співпрацюватиме у розробці проекту, спрямованого на підвищення ефективності порту Галац, оснащення прикордонних пунктів на півночі Румунії, максимальне використання зернових контейнерів у порту Констанца, а також збільшення пропускної спроможності Сулінського каналу.

«‎Це також допомогло б побудувати середньострокову стратегію по осях коридору між Румунією та Україною та забезпечило б оптимізацію руху суден. Франція також надасть фінансування для початкової технічної експертизи та працюватиме з Бухарестом щодо визначення фінансування на майбутнє», — пише видання.‎

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловив невдоволення реалізацією зернової угоди. Він заявив, що зерно з українських портів іде не в бідні країни, а в багаті.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus