Атаки дронів на Одесу не вплинули на експорт: зернова ініціатива працює

Удари росією дронами-камікадзе по Одесі не вплинули на відправлення суден з українською агропродукцією з морського порту.

Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук, пише «‎Укрінформ». ‎ 

«Щодня щонайменше 7-8 кораблів-балкерів виходять із наших портів... Ще є заявки, і їхня кількість після атак дронів не зменшилася. Я думаю, що світова спільнота чудово розуміє, що це агонія ворога. А після агонії ви самі знаєте, що настає», — відзначив речник ОВА. 

Спікер ОВА наголосив, що економіка регіону працює на оборону України, працює і «зернова ініціатива».

Читайте також: «‎росії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

Нагадаємо, що 23 вересня окупанти за допомогою дронів-камікадзе завдали декілька ударів по припортовій території порту Південний. Два дрони зруйнували адмінбудівлю, де як наслідок зайнялася пожежа.

Повторні спроби атакувати порт Південний в ніч з 23 на 24 вересня були зупинені силами ППО ЗСУ.

Станом на ранок 26 вересня, з портів Великої Одеси вийшли 4 судна, які завантажені 88,17 тис. т агропродукції для країн Азії та Європи.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні судна, експортовано 4,9 млн т агропродукції.

Всього з українських портів вийшло 222 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus