Портова інфраструктура Одеси буде захищена німецьким ППО Iris-T — Крістіне Ламбрехт

Під час відвідин Одеси міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт анонсувала швидке постачання наземного комплексу ППО «Іріс-Т» (IRIS-T) для захисту порту.

Про це пише Welt.

Зазначається, що на зустрічі з українським колегою Олексієм Резніковим у Одесі Ламбрехт анонсувала доставку першої одиниці наземної системи протиповітряної оборони SLM Iris-T найближчими днями.

Відзначається, що вказане ППО має захистити критичну портову інфраструктуру в тому числі від безпілотників, які є на озброєнні в окупантів.

«… Це допоможе захистити «критичну інфраструктуру» та відбити російські повітряні нальоти», — заявила Крістіне Ламбрехт.

Читайте також: «‎ₚосії не вигідні зернові коридори. Пояснюємо, чому і як проходить підтасовка фактів»‎ 

Варто уточнити, що Німеччина неодноразово обіцяла Україні надати новітні системи протиповітряної оборони IRIS-T, але через особливості виробництва та перевезення озброєння його досі немає у розпорядженні ЗСУ. Цікаво, що сама ФРН не має такого ППО на озброєнні й вона покладається на союзників з НАТО.

Відмітимо, що у червні Україна підписала контракт з німецькою компанією Diehl Defence на закупівлю зенітно-ракетного комплексу IRIS-T SL. Вартість угоди —  €178 млн, а гроші на закупівлю виділить німецький уряд.

Нагадаємо, російські окупаційні війська 23 вересня з моря атакували Одесу дронами-камікадзе. Два дрона зруйнували адмінбудівлю, де як наслідок зайнялася пожежа. Загинула одна людина.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus