Звіт USDA: виробництво олійних у Європі збільшиться на 3%

Соняшник
Соняшник
Джерело фото: Latifundist.com

У Європі сукупний урожай трьох основних олійних культур — соняшнику, ріпаку та сої — у 2022/23 МР становитиме 31,1 млн т, що на 3% більше за попередній період. 

Про це йдеться у звіті USDA за жовтень.

Збільшення виробництва олійних у регіоні відбудеться за рахунок збільшення посівних площ — з 10,6 млн га до 11,7 млн га. При цьому середня врожайність олійних у Європі буде нижчою за минулий сезон через спекотну погоду в основних регіонах виробництва.

В звіті Міністерства сільського господарства США зазначають, що зараз посівні площі соняшнику та сої в ЄС перебувають на рекордно високому рівні, а посівні площі ріпаку збільшилися вперше після значного зниження у 2019 році.

Читайте також: «‎Посуха 2022: як виглядають спекотним літом країни ЄС»

Нагадаємо, що експерти USDA залишили без змін прогноз урожаю кукурудзи в Україні у 2022/23 МР — 31,5 млн т. Водночас збільшили проноз експорту кукурудзи з України на 2,5 млн т до 15,5 млн т.(13 млн т у вересні). Водночас аналітики залишили без змін виробництво пшениці в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus