Зростання імпорту української кукурудзи в ЄС пом'якшило наслідки постраждалого від посухи врожаю — Reuters

Щомісячний прогноз врожаю кукурудзи в Європейському Союзі ще більше знизився внаслідок посухи, але хвиля імпорту з України допомагає обмежити напруженість в постачанні.

Про це повідомила консалтингова компанія Strategie Grains, пише Reuters.

У щомісячному звіті по зерновому ринку французька компанія знизила прогноз врожаю кукурудзи в ЄС на 2022 рік до 50,4 млн з 52,9 млн т, прогнозованих у вересні. Це було майже на 25% нижче прогнозу в 66,8 млн т в червні, до того, як сильна посуха і спека пошкодили рослини на ключових літніх стадіях росту.

«Напруженість пропозиції кукурудзи також може бути пом'якшена уповільненням економічного зростання‎»‎, — вважають в консалтинговій компанії.

Що стосується м'якої пшениці, то Strategie Grains підвищила оцінку врожаю цього року на 1,4 млн т до 125,5 млн т.

У поєднанні з високими темпами експорту на початку сезону, збільшення оцінки врожаю призвело до того, що Strategie Grains підвищила прогноз експорту м'якої пшениці з ЄС у 2022/23 році на 2,3 млн т до 31,1 млн т.

Нагадаємо, що у Європі сукупний урожай трьох основних олійних культур — соняшнику, ріпаку та сої — у 2022/23 МР становитиме 31,1 млн т, що на 3% більше за попередній період

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus