В УЗ відмічають ускладнення залізничних перевезень в напрямку морпортів

На ряді терміналів у морських портах України виникли складнощі з перевалкою через запізнення суден та заповнення ємностей елеваторів. 

Про це йшлося в ході наради представників Укрзалізниці та зернового ринку в четвер, 20 жовтня, пише Rail.insider.

«В портах я також бачу невелике просідання. Це пов’язане з тим, що ємності заповнені і через затримки огляду суден в Туреччині поступово зменшується відвантаження з портів. Це вже впливає і на внутрішні переміщення», — зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Як повідомив заступник начальника головного центру управління перевезеннями УЗ Олександр Фролов, наразі в бік Одеських портів слідують 7 тис. вагонів, а за 20 жовтня планувалось завезти 39 составів. Це більше, ніж передається через західні прикордонні переходи. Проте у портах намітилися складності з перевалкою.

 

Як відмітив присутній на нараді представник регіональної філії «Одеська залізниця», найбільше занепокоєння викликає оператор «Укрелеваторпром», що працює в порту Одеса. На його адресу є 6 покинутих потягів, які простоюють уже понад 8 діб.

«Перспективи по суднам поки не райдужні… Є думка запросити конвенційне обмеження», — зауважив представник Одеської залізниці.

Водночас, є 5 покинутих потягів на адресу підприємства «Порто-САН» та один – для «Новотех». Ще 3 потяги покинуті на адресу «Трансбалктермінал» в порту Чорноморськ. Проте в цих випадках, за словами залізничників, є перспективи покращення ситуації найближчим часом.

Читайте також: «‎Залізний агроекспорт: навантаження та експорт зернових вантажів»

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus