Завдяки високому світовому попиту на зерно ADM подвоїв свій прибуток — Reuters

Зернотрейдер Archer Daniels Midland (ADM) повідомив про зростання прибутку в третьому кварталі на 96%, чому сприяв високий попит і обмеженість світових поставок зерна.

Про це пише Reuters.

Уточнюється, що обмежені світові поставки зерна та високий попит на продовольство та паливо підтримують високі ціни на зерно з моменту вторгнення росії в Україну, на яку до війни припадало 10% та 15% світового експорту пшениці та кукурудзи, що сприяло збільшенню прибутку компанії.

ADM заявив, що скоригований операційний прибуток від його найбільшого сегмента, сільськогосподарських послуг та олійних культур, зріс до $1,08 млрд з торішніх $618 млн.

«Світовий попит залишається стійким ... Ми маємо хороші позиції, щоб закінчити 2022 рік сильними та перенести цей імпульс у 2023 рік‎»‎, — сказав головний виконавчий директор Хуан Лучано.

Уточнюється, що чистий прибуток ADM склав $1,03 млрд, або $1,83 за акцію, за три місяці, що закінчилися 30 вересня, в порівнянні з $526 млн, або $0,93 за акцію, роком раніше.

Нагадаємо, що у II кварталі 2022 року АDM збільшив прибуток на 74%.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus