Після тривалої перерви винороби повертаються до міжнародної організації зі сторічною історією

Україна відновлює членство в Міжнародній організації виноградарства та виноробства (International Organisation of Vine and Wine), до якої входила з 1997 по 2008 роки.

Про це пише Мінагрополітики

Відмічається, що статус членства буде автоматично поновлено 30 жовтня 2022 року. Офіційно про це оголосять 4 листопада 2022 року під час щорічних зборів організації. 

У відомстві наголосили, що важливу роль у питанні поновлення членства України в International Organisation of Vine and Wine відіграла також громадська спілка «УКРСАДВИНПРОМ», яка й представлятиме нашу державу під час оголошення. Голову громадської спілки Володимира Печко визначено офіційним представником від Мінагрополітики в МОВВ.

Відзначається, що участь в МОВВ на правах постійного членства дозволить українським спеціалістам виноробної галузі активніше брати участь у роботі експертів, підкомісій і комісій організації щодо розробки нормативної документації, а також надасть можливість використовувати офіційні стандарти та правила у міжнародній торгівлі винами та виноматеріалами. 

Зазначається, що 4 листопада Україна візьме участь у 43-му Всесвітньому конгресі виноградарства та виноробства, який відбудеться в Енсенаді, Нижня Каліфорнія (Мексика).

Читайте також: «‎Тактика — перемогти. 5 уроків антикризового планування для аграріїв»

Нагадаємо, що Міжнародна організація винограду та виноробства створена 2001 року. Вона стала спадкоємицею Міжнародного бюро винограду та вина, яке існувало з 1924 року. 

Цілями та завданнями МОВВ є захист інтересів виноробної галузі та створення сприятливих ринкових умов, гармонізації та відповідності методів аналізу, боротьби з шахрайством та недобросовісною конкуренцією на ринку. 

Україна стала 49-ю державою-учасницею МОВВ. 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus