До Північної Африки прибуло друге судно з українським зерном

Балкер BC CALLISTO доставив в Алжир 30,5 тис. т продовольчої пшениці. 

Про це повідомило Міністерство інфраструктури України в Facebook.

У відомстві розповіли, що шлях від порту «‎Чорноморськ»‎ до порту Алжиру судно подолало за 25 днів. З них 14 днів судно з українським продовольством простоювало в Босфорі в очікуванні інспекції Спільного координаційного центру.

За словами заступника міністра інфраструктури України Юрія Васькова, наші портові служби роблять все можливе, щоб пришвидшити обробку вантажів.

«Наприклад, BC CALLISTO ми завантажили за 3 дні, але потім два тижні судно очікувало в Босфорі. Таких прикладів більше сотні. Проблема полягає в недостатній кількості інспекційних груп. ООН та Туреччина підтримують необхідність збільшити кількість інспекторів, оскільки така затримка є питанням як продовольчої безпеки, так і безпеки руху в Босфорі‎»‎, — зауважив він.

Читайте також: «Чому я не вірю у продовження зернового коридору. Принаймні на нинішніх умовах‎»‎ 

Нагадаємо, що голова ООН з питань допомоги Мартін Гріффітс заявив, що він відносно оптимістично налаштований стосовно продовження «зернової угоди‎»‎ з другої половини листопада.

 

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus