Ерідон запустить зерновий термінал на кордоні з Польщею вже весною 2023 року

З квітня ГК «Ерідон» вивчала, як залізничною колією доставити вантажі до Польщі, а звідти — до європейських портів або в європейські країни. Зараз група компаній орендує одну залізничну станцію на території Польщі та займається перевалкою збіжжя. Крім того, розпочато будівництво термінала на лінії Ковель-Хелм.

Про це розповів засновник групи компаній «Ерідон» Сергій Кролевець в інтерв'ю для Latifundist.com.

«‎Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми залишилися один на один із собою. На складах було приблизно 200 тис. т кукурудзи, вирощеної у наших господарствах. Її потрібно було кудись збувати. Порти закриті. Нам нічого не залишалося, як самим почати займатися реалізацією», — відзначив засновник ГК «Ерідон».‎ 

За його словами, зерновий термінал, або так званий «сухий порт‎», має запрацювати ‎вже весною 2023 р. Водночас в групі компаній розглядають ще дві перевалки на лінії Мостиська-Медика та можливість перевалки на лінії Чоп-Ужгород. 

«Все, що було побудоване раніше біля залізниці, — не працювало як треба. І воно нам не було потрібне. Адже мало хто відправляв на експорт зерно через західні регіони України — майже весь експорт йшов через порти. Тому зараз, той бізнесмен, який хоче продати свій товар, вкладає кошти у створення інфраструктури для експорту‎», — розповідає ‎Сергій Кролевець. 

Він зауважив, що в умовах воєнного стану — це непросто,  але в компанії немає іншого виходу. 

«Наш план — у найближчі місяці вийти на відвантаження хоча б 50 тис. т зерна на місяць з тих станцій, де ми працюємо. Але і цього замало, потрібно мінімум 100 тис. т на місяць. Більше поки що не зможемо»‎, — поділився планами бізнесмен. 

Читайте також: «‎Сергій Кролевець: чому не виїхав за кордон під час війни, інвестує у виробництво та трейдерський напрямок»‎ 

Нагадаємо, що Польща планує створити «сухий порт‎»‎ на кордоні з Україною. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus